JÉZUS-KRISNA-BUDDHA-MOHAMED Melyiket válasszam? Hogyan dönthetem el?

religionsAz emberek hosszú évszázadok óta keresik a választ a fenti kérdésekre.

Mielőtt döntést hoznánk, érdemes alaposan megvizsgálni, melyikük mit mondott, illetve tett életében. Nézzük meg nagyon röviden!

Krisna kitalált személy, soha semmilyen formában nem nyert bizonyítást, hogy valóban létezett volna, így vele érdemben nem szükséges foglalkoznunk a továbbiakban.

Buddha ezt mondta: “Keresem az igazságot!”

Mohamed így vélekedett: “Nincs reményem, csak ha Allah rám teríti kegyelme köntösét!”

Jézus viszont valami egészen mást mondott! “Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet.” János 14:6

Jézus egyedüliként azt állította magáról, hogy Ő a testben megjelent Isten, akiről az Ószövetségi próféciák szólnak. Ő nem kereső ember volt, hanem Ő a válaszok embere volt! Egy vallásalapító sem mert önmagát egyenlővé tenni Istennel, de Jézus ezt megtette. 9 egymástól független ókori forrás tanúskodik arról, hogy Ő létezett! Az egész modern világ időszámítása az Ő születéséhez igazodik!

Van még valami, ami egyedülállóvá teszi Jézus Krisztust!

Mohamed sírja Medinában van, ahol a zarándokok tiszteleghetnek földi maradványai előtt. Buddha is a földben porlad. De ha meglátogatjuk Jézus sírját Jeruzsálemben, akkor csak egy üres sírt találunk. A test nincs meg.

Jézus előre elmondta tanítványainak, hogy megölik, de harmad napra föltámad! Lukács 9:22 Keresztények milliói tanúsították a történelem folyamán és tanúsítják ma is, hogy Ő valóban él!

Döntsünk akárhogyan Jézus Krisztussal kapcsolatban, egy dolog egészen biztos: Az Ő élete senki máséhoz nem hasonlítható.

“Én ismerem az embereket, de Jézus Krisztus nem pusztán ember volt!” Bonaparte Napoleon

Hozzászólás